Детегледачите снимали побоя над детето (обзор)

Младежите, наети да гледат 3-годишния Христо, снимали с телефони побоя над детето. След арестите на 18-годишните Александър и Патрик криминалисти открили в мобилните им апарати клипове с бруталната жестокост към момченцето.

Двамата младежи бяха задържани в понеделник вечерта за зверски побой над малчугана. Те били наети от майката Невена да гледат сина й в дома им в столичния кв. „Зона Б-19“, докато тя работи в чужбина. След като научила за трагедията, във вторник тя се прибра в София. На летището я посрещнали полицаи, които я отвели за разпит. Той продължил до 18 часа и чак тогава тя успяла да отиде в „Пирогов“, за да види детето си. Малкият Христо продължава да е с опасност за живота.

При предишни пътувания на майката по работа в чужбина за детето се грижела възрастна жена, както и неин познат. Сега обаче те нямали възможност и Невена наела младежите. Тя познавала единия от тях, който бил син на нейни приятели от съседен блок. Твърди се, че младежът дори се грижел една седмица за детето в присъствието на майката и тогава тя го одобрила. „Исках да оставя Христо в детска градина, но ми казаха да го пратя в частно детско заведение, щом се осигурявам сама. Сега всички се интересуват от Христо“, споделила майката пред свои близки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ралица Чернева

Този уебсайт използва "бисквитки"