Фермери блокираха 3 бензиностанции край Русе

Зърнопроизводители от Русенско блокираха с комбайни и трактори за около час и половина предиобед три бензиностанции на изходите от крайдунавския град за София, Варна и в района на Дунав мост. Така те подкрепиха Националната демонстрация на зареждане на земеделската техника в страната.

След промените в Наредба номер 18 хората трябва да монтират до 31 август т.г. нивомерни и фискални устройства във ведомствените стопанства, където пълнят от цистерни гориво в селскостопански машини. "Щом не може, ето какъв хаос става по бензиностанциите", вдигаха ръце земеделци. Повечето зареждаха по 800 литра нафта и предизвикаха опашки от изнервени шофьори.

"Последното изменение на наредбата е безпрецедентно и репресира земеделските производители", категорични са членове на фермерския съюз "Дунавско зърно". Целта на акцията е управляващите да разберат, че земеделската техника влиза трудно по бензиностанции и затруднява обслужването на останалите киленти.

Браншовите организации настояват правителството да отмени като непосилни за земеделския сектор изисквания на наредбата. Русенските стопани са убедени, че те не може да се приложи в работата им на полето и ще затрудни прибирането на реколтата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"