Жегата продължава с пълна сила в събота - живакът ще се качи до 38°

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево и горещо. След обяд в западните райони от страната ще се развие незначителна купеста облачност. Максималните температури ще са между 33° и 38°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) за "Фокус".

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с характерният морски бриз. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската e около 27°, на север от н. Калиакра 24° - 25°. В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България с незначителна купеста облачност. По високите и открити части ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Вятърът временно ще се ориентира от запад. Горещо време с максимални температури между 33° и 38°, по Черноморието – около 30°. В началото на следващата седмица ще е слънчево и горещо, температурите бавно ще се повишават и във вторник максималните ще бъдат между 35° и 40°.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"