Недоволни полицаи пишат на Бойко Борисов (Обзор)

Близо 1000 служители на МВР се събраха вчера край храм-паметника “Св. Ал. Невски” и сложиха край на 44-дневния си протест. Те изразиха недоволството си от условията на труд и реформите в министерството. На последния си митинг, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), недоволните полицаи носеха тениски с надписи “Съсипват нас, убиват вас”, “МВР - мисленото строго забранено”, “МВР - мълчаливо връткаме реформи”.

“44 дни не бяха достатъчни на министър Румяна Бъчварова да проведе разговор с нас и да се запознае с проблемите на своите подчинени. Оттук нататък отговорността за състоянието на МВР ще бъде на ръководството му”, обявиха организаторите на протеста. Затова те ще се обърнат лично към премиера Бойко Борисов. В понеделник ще му изпратят писмо, в което ще опишат всички проблеми във ведомството.

От СФСМВР обявиха, че въпреки края на протеста те ще продължат да търсят своите права чрез съда и европейски институции. “Смятаме, че протестите по въпросите, които поставихме преди 44 дни, са се изчерпали като форма. Това не означава, че няма да излезем на протест по друг повод и дори пак по същите поводи, ако нещата продължават да стоят на точката на замръзване”, категоричен беше председателят на СФСМВР Валентин Попов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"