Гърция стартира преговорите с кредиторите във вторник

Преговорите между Гърция и международните й кредитори за новата спасителна програма за 86 млрд. евро, които трябваше да започнат в Атина в петък, ще бъдат във вторник, съобщават източници от гръцкото правителство, цитирани от АФП.

Представителите на Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия ще пристигнат със закъснение поради технически причини. Те ще бъдат в гръцката столица през уикенда, но преговорите за финализиране на условията за отпускането на третия финансов пакет ще започнат във вторник.

От Европейската комисия не пожелаха да посочат точна дата за начало на преговорите. Те само казаха, че представителите на трите институции ще пристигнат в Атина "през следващите дни".

Атина разчита да сключи споразумение с международните кредитори до 12 август, за да бъде то ратифицирано от парламентите на страните членки на еврозоната. Гърция смята да гласува документа на 18 август, за да може да получи до 20 август транш от третата кредитна програма, необходим за погасяването на дълг към ЕЦБ от 3,188 млрд. евро и още 1,5 млрд. евро задължения към МВФ през септември.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"