Троянският манастир не признава НАП

Троянският манастир е зона, в която данъчното законодателство на България не важи, увери се лично репортер на "Труд", посетил обителта.

"Сивото" счетоводство започва още на платения паркинг на манастира, където симпатични девойки прибират по левче на кола, а в замяна дават хвърчаща квитанция от името на "Българска патриаршия".

От 21 юли т.г. всеки билет за паркинг се придружава задължително от касова бележка, издадена от апарат, свързан с НАП. Преди това хвърчащите квитанции с ръчно изписани суми също не бяха позволени - валидни документи бяха отново или касовата бележка, или квитанция и билет с машинно отпечатана сума и поне два защитни елемента в хартията.

Репортер на "Труд" видя и как служителка на манастира събира суми за кръщене - 70 лева, като отново издава квитанция с ръчно написана сума. Тя заяви, че обителта не разполага с касов апарат и ако някой има претенции, да се обърне към Синодалната палата, тъй като манастирът е на пряко подчинение на синода.

Докато Троянската обител не смята за нужно да спазва данъчното законодателство, Министерският съвет й отпусна 300 000 лева за ремонт. Интересно дали братството ще представи документи на дарителя за израходваната сума, или отново ще ги пише в графата "безотчетни".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"