Словенец е фаворит за „Ботев“ (Пд)

Бившият словенски национал Емрин Силяк е фаворит да стане треньор на „Ботев“ (Пд). Клубът търси заместник на уволнения след резила с 0:6 от „Монтана“ Петър Пенчев. Словенецът е със статут на легенда в родината си, след като вкара 9 гола в квалификациите за Евро 2000, когато страната за първи път достигна голям форум.
Проблемът е, че Силяк има минимален опит като треньор. Единственият му клуб досега е „Олимпия“ (Любляна), който води за 15 мача през 2012-а. През миналата година Силяк бе вариант да поеме националния отбор на Бангладеш.

„Търсим треньор, който да развива качествата на младите ни играчи, които след това да продаваме в чужбина - каза Ангел Палийски, председател на съвета на директорите на „Ботев“. - Това за последно правеше Станимир Стоилов.“

Палийски обяви, че ръководството никога не се меси в работата на треньорския щаб. Така например уволненият Петър Пенчев е отказал да види национален вратар на проби. „Предложих му да следят в двустранна игра между първия тим и юношите, но и това не направи - каза Палийски. - Не сме се месили и в лятната подготовка, макар ме загубихме 12 000 лева капаро от лагер във Велинград. Търпението ни свърши след срамната загуба от „Монтана“.

Освен Пенчев от „Ботев“ бе изгонен и вратарят Михаил Иванов, който допусна елементарни грешки в двубоя. Треньорът отказа да подаде оставка след мача, което съвсем влуди ръководството.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"