Бизнесът в Сливен: Не искаме увеличение на тока, а реформи в енергетиката

"Настояваме за преразглеждане на намеренията за увеличение на цените на електроенергията от 1 юли 2015 г. и за стартиране на нужните реформи в сектор „Енергетика”. Като бизнес организация категорично заявяваме, че не желаем повече да плащаме за кражбите и некадърността в българската енергетика" - това заявяват в декларация до министъра на енергетиката и областния управител на Сливен членовете на Бизнес-сдружение "Работим за Сливен".

Според тях, увеличението на цените не е изход от ситуацията и няма да доведе до нищо добро за местния бизнес. Реформите в енергийния сектор са наложителни, но преди да започнат те обществото трябва да получи ясни отговори на въпросите за истинските причини, довели до натрупани дисбаланси в сектора, за подписаните и преподписани дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия - е мнението на сдружението. "Държавна помощ ли е наложеният ни модел за субсидиране на ВЕИ, високоефективните комбинирани производства и дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия...и защо интересите на елитно малчинство от обществото се поставят над интересите на останалите стопански субекти в България"" - пита още сдружението в своята декларация.

Бизнес-сдружението "Работим за Сливен" бе регистрирано неотдавна като организация с нестопанска цел и обединява граждани на Сливен с частен бизнес.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"