„Левски“: Ощетени сме в 4 мача поред

„Левски“ публикува гневна декларация срещу „тенденциозното съдийство, потъпкването на феърплея и нееднакъв критерий“. Посочват се претенции за 4 мача поред.

Започва се с подмината дузпа срещу Либан Абди в 117-ата минута на финала за купата с „Черно море“ (1:2 през месец май). После - спестена дузпа и червен картон на Лазар Марин от „Ботев“ за удар срещу Борислав Цонев в І кръг при 1:1. Следва подмината дузпа за игра с ръка в мача с „Литекс“ (2:2) и несъществуващ фаул в голова ситуация на Денис Махмудов. Изброяват се положения от дуела с „Лудогорец“ в ІІІ кръг - 0:2. Включително - голът за 1:0 стана от пряк свободен удар за нарушение, за което Георги Костадинов и Жуниор Кишада просто си блъснаха главите в опит да стигнат топката.

„Синият“ извод - груба тенденциозност и преднамереност!

Декларацията не се занимава с друг въпрос, който може да бъде гледан на заседанието на Дисциплинарната комисия. Треньорът на „Лудогорец“ Бруно Рибейро излезе с няколко метра от техническата зона с претенции за дузпа в събота. За същото в двубоя с „Ботев“ Стойчо Стоев отнесе наказание за 1 мач и не бе на пейката срещу „Литекс“. Очаква се санкция за Крум Стоилов, асистент-рефер в Разград, защото вдигна несъществуваща засада при голова атака на „Левски“.

„Сините“ готови да спрат със селекцията

„Левски“ е готов да приключи селекцията, ако не се сбъднат скоро плановете за привличане на крило. „Сините“ имат два варианта, но и Либан Абди увърта за завръщане от „Ризеспор“ на „Герена“, и другият чужденец се колебае. „Левски“ няма одобрен друг футболист за селекцията. Затова и ще се работи с наличните играчи, като нов може евентуално да бъде привлечен в бъдеще, но само при изгодни условия и доказана класа.

Мигел Бедоя най-вероятно ще пропусне и гостуването на „Черно море“ в събота. Испанският лидер в средната линия стисна зъби и излезе титуляр без подготвка при 2:2 срещу „Литекс“ във ІІ кръг на „А“ група, но получи разтежение и затова не игра в Разград за 0:2 с „Лудогорец“ в събота. И му трябва още време за възстановяване.

Георги Костадинов още изпитва болки от контузия, но за четвърти последователен мач ще излезе титуляр.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ростислав Русев

Този уебсайт използва "бисквитки"