Поп освети столичния "Блок на ужасите", в който пребиха малкия Еци

Блок 13-14 в столичния квартал "Зона Б-19", който отскоро е известен като "Блока на ужасите", бе осветен от поп днес, съобщи БГНЕС.

В рамките на 15 дни в блока се разиграха две трагедии.

Първо тригодишният Христо бе пребит почти до смърт, след като стана жертва на тийнейджъри - садисти, единият от тях нает да се грижи за детето, докато майка му - цигуларката Невена Велинска, е на турне в Скандинавия.

Еци претърпя операция на главата и за радост на всички съпричастни успя да се възстанови от тежките травми. Причините за побоя остават мистерия - младежите не са употребявали наркотици или алкохол по време на престоя си в апартамента на 18-ия етаж и това е доказано от разследващите.

В понеделник обитателите на блока бяха потресени от друг инцидент. 71-годишен инвалид се хвърли от 20-ия етаж на жилище в същия вход. Той често е гостувал на приятеля си Валери, който дълги години е живял в Щатите и се е върнал в дома си миналата есен. Валери няма обяснение за постъпката на приятеля си и твърди, че човекът с два ампутирани крака с нищо не е подсказвал, че има намерение да сложи край на живота си.

В блока-гигант са се разигравали и други трагедии през годините - от високите етажи на двата входа са скочили мъж и жена. Преди години пък се запалва уплътнението на блока и се разгаря сериозен пожар. Тъй като това става в 19:00 ч. и повечето хора са в апартаментите си, жертвата е само една - куче кокер шпаньол, което умира в съня си, задушено от отровния дим.

В блока живеят повече от 500 човека, сред тях има известни адвокати, архитекти и дори бивша Мис България.

Днес бе осветен вход Б, в който станаха последните инциденти. Попът тръгна от покрива и поръси със светена вода всичките 21 етажа на входа. Жителите сега се надяват, че повече няма да научават зловещи вести за свои съседи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"