Съдът отложи делото срещу педофила фелдшер във Враца

За пореден път беше отложено съдебното заседание по делото срещу 64-годишния врачанин Борислав Кунов. Причината е, че защитата на подсъдимия е поискала да бъдат събрани нови доказателства. До момента са повдигнати 14 обвинения срещу училищния фелдшер за блудство с малолетни момичета от врачанското училище по изкуствата "Отец Паисий".

Според обвинителния акт, Кунов се е възползвал от децата, злоупотребявайки със зависимото им положение. В училищния кабинет на фелдшера, освен момичета със здравословен проблем, са се влизали и такива, на които е нужна бележка да си извинят отсъствията.

Медикът и до момента не е признал вината си за предполагаемите деяния в периода от септември 2012 г. до май 2013 г. След едногодишен престой в следствения арест, той е с мярка "домашен арест".

Фелдшерът е уволнен дисциплинарно от училищното ръководство. Ако бъде признат за виновен Борислав Кунов ще прекара следващите от една до шест години в затвора, пише tribali.info. Всяко от опипваните момичета е предявило граждански иск, средно по 10 бона, за нанесените му морални щети. За да се обезпечат тези искове, магистратите са наложили запор върху цялото имущество на Кунов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"