„Ривер“ прегази Америка като Наполеон

„Ривер Плейт“ докосна небето и вдигна Копа Либертадорес за трети път в историята. Под ужасен порой в Буенос Айрес грандът от Аржентина удари с 3:0 мексиканския „Тигрес“ в реванша от финала и след 0:0 в първия мач се позлати.
Триумфът е апотеоз на чистилището, на възкръсването на славния „Ривер“, който преди 4 години изпадна. От завръщането си в елита тимът с червена лента на белите фланелки спечели титлата и купата в страната, Копа Судамерикана, а сега и трофея за шампион на Южна Америка.

През декември „Ривер“ ще мери сили с „Барселона“ и другите континентални първенци за приза световен шампион.

„Валеше. Като преди 19 години. Стадионът гореше. Като преди 19 години. „Ривер“ бе като Наполеон. Като преди 19 години. Лудост. Еуфория. Оргазъм. Като преди 19 години.“
Така започва статията за триумфа в аржентинския в. „Оле“. През 1996-а „Ривер“ за последен път вдигна купата.

Победата сега не дойде лесно, като първият гол падна в последните секунди преди паузата. Вкара го 22-годишният Лукас Аларио, който е с огромна роля и за достигането до финала. Младокът заби за 1:1 в напечения реванш срещу парагвайския „Гуарани“ в предишния рунд. Аларио бе привлечен преди 35 дни от „Колон“ и всъщност има само 5 мача и 2 попадения за „Ривер“. Но какви!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"