1 млн. лева за осветление и терен на "Черно море"

Министър-председателят Бойко Борисов обеща лично на треньора на „Черно море” Никола Спасов и капитана на отбора Михаил Венков, че държавата ще подмени терена и ще изгради осветление на клубния стадион „Тича”. По време на честванията на Деня на Варна премиерът заяви, че трябва да се подпомагат отборите, които са постигнали успехи.

„Биха „Левски” за купата и „Лудогорец” за суперкупата - заяви Борисов. - И Кралев (б.р. - спортният министър), и финансовият министър разговаряха с мен да им направим настилка и осветление. Да могат да играят в нормално време, а не в жегите. Приходите ни го позволяват, както на „Лудгорец” направихме трибуна за доброто им представяне, така да бъде като стимул - като играеш добре, произвеждаш футболисти, взимаш купи, нещо като критерий за подпомагане.”

Стадионът на „Черно море” е държавна собственост. Спортният министър Красен Кралев, който също беше във Варна, уточни, че той ще организира ремонта. Кралев каза, че предстоят търгове, но от опита му до момента с националния стадион прогнозира, че подобренията на “Тича” ще струват около 1 млн. лв.

„Тича“ няма да е последният ангажимент на държавата към футболен отбор. „Левски“ чака ремонт за солидна сума, като ще бъде подменена козирката на сектор „В“.

„Славия“ също ще получи помощ - нов терен и осветление. Ръководството на „белите“ планираше поставяне на стълбовете за осветление още преди 4 години, но тогава ремонтът пропадна.

Пари са предвидени и за другите два столични клуба - ЦСКА и „Локомотив“ (Сф), които обаче сега са в аматьорския футбол. Ангажиментът ще е с директно извършване на ремонтите, а не с пари за тях, които да бъдат усвоявани от клубовете.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Пламен Енев

Този уебсайт използва "бисквитки"