Увеличиха гаранцията на собственика на бар от Златни пясъци, задържан за трафик на хора

Протестът на Варненската районна прокуратура срещу наложената символична парични гаранции от 2000 лева на собственика на бар „Калигула” на Златни пясъци Драгомир Бельов, който днес бе поддържан от Окръжна прокуратура – Варна, бе уважен от Окръжния съд и размерът бе увеличен няколко пъти, съобщиха от Прокуратурата.

Определената за барманката Пенка Колева парична гаранция остава същата, каквато й бе определена от Варненския районен съд – 2000 лева.

41-годишният Драгомир Бельов от Самоков и 22-годишната Пенка Колева от Добрич бяха задържани при специализирана операция в средата на август тази година на Златни пясъци и привлечени като обвиняеми за приемане на отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия. За извършеното от двамата обвиняеми като съучастници престъпление по член 159а, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс бе образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Варна.Установени бяха пет жени, жертви на престъплението. Две от тях по време на реализацията на операцията обслужваха чужденци в обособени помещения в бар „Калигула” за предлагане на сексуслуги. Чуждестранните клиенти – германец и иранчанин, свидетелстваха, че в „Калигула” за стандартна сексуслуга се заплаща по 150 лева на час.

След изтичане на задържането им за срок до 72 часа, наложено от Варненската районна прокуратура, състав на Районния съд им определи парични гаранции от по 2000 лева. Недоволен от вида и размера на паричната гаранция наблюдаващият делото прокурор в Районна прокуратура ги протестира.

Днес състав на Варненския окръжен съд завиши шест пъти паричната гаранция на Драгомир Бельов. В срок до 10 дни той трябва да внесе сумата от 12 000 лева, която бе съобразена с доходите му от двете заведения, които притежава на Златни пясъци. Барманката Пенка Колева е задължена да внесе 2000 лева парична гаранция.

Определенията на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"