Куче спаси дядо, загубен в полето

Следово куче и спасители намериха 77-годишен козар, загубил се в полето край монтанското село Винище.

Дядото прекарал в шубраците над 24 часа и хвърлил в страх близки и съселяни, но е открит навредим, съобщиха от полицията.

Пенсионерът Георги Спасов изчезнал вечерта във вторник. През деня той пасъл козите на местните стопани в околностите на селото, но на залез животните се прибрали сами.

Съпругата на стареца го чакала цяла нощ, мислейки, че е при приятели, но на сутринта, уплашена, потърсила помощ от кмета.

Управникът Алексей Петров организирал доброволци и започнали издирване на дядото, но не открили и следа от него. В селото пристигнал и отряд от 10 спасители и полицаи, които започнали щателно претърсване на района, но и те на намерили козаря.

Накрая по следите на пенсионера било пуснато следово куче, което за минути открило дядо Георги, между ниви с царевица и слънчоглед. Според местни жители старецът най-вероятно през деня е бил заспал по ливадите, събудил се е през нощта и се е объркал в тъмницата. Възрастният мъж е открит в тежко състояние и обезводнен, настанен е под наблюдение в областната болница.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Любомир Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"