БСП изключи Георги Кадиев от парламентарната си група (обзор +стенограма)

Социалистът Георги Кадиев, който на своя глава обяви, че ще се кандидатира за кмет на София въпреки партийната номинация на проф. Михаил Мирчев, бе изключен от парламентарната група на левицата току-що. Това стана след тайно гласуване на колегите му с 37 гласа "за".

Преди него Кадиев е бил забелязан в кабинета на Цецка Цачева. След гласуването Кадиев каза, че до 25 октомври остава независим депутат, а след това хората ще решат дали да остане в парламента и дали има нужда от нов политически проект.

По-късно от БСП-София разпространиха стенограма от градската конференция на 25 юли, където Кадиев обещал да не се кандидатира за кмет.

Ето стенограмата:

"И последният въпрос, който е хубаво да се изчисти - какво ще правя, ако загубим? Надявам се, поне ми вярвате на това, което говоря - категорично заявявам, че няма да се кандидатирам нито като независим, нито като кандидат на друга политическа сила, а ще пожелая успех на кандидата за кмет, който и да е той. Ще му помагам, когато той или тя поиска, разбира се, ще си мълча, ако не поиска. Защото аз все още считам, че имам някаква мисия в БСП и тази мисия е нещо да се промени. И тя не зависи от днешния избор - дали ще бъда кандидат за кмет или не".

"Този "принципен" и "последователен" човек Георги Кадиев се извъртя като фурнаджийска лопата само за 48 дни", коментира лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Здравка Андонова

Този уебсайт използва "бисквитки"