Пламен Петров, убил дъщеричката си Пламена, е осъден на доживотен затвор

Окръжният съд в Русе осъди на доживотен затвор при първоначален специален режим бащата убиец на 7-годишната Пламена. Пламен Петров /39 г./ беше признат за виновен, че навръх Великден преди 2 г. е пребил до смърт по особено жесток и мъчителен начин малолетната си дъщеричка. Според комплексната съдебно-псииатрична експертиза той е вменяем. Бившата му съпруга Емилия Петрова беше осъдена на 6-месечна пробация, защото не се притекла на помощ на детето.

Присъдите могат да се обжалват пред Великотърновския апелативен съд /ВТАС/.
Делото срещу Пламен Петров започна отначало, след като ВТАС отмени присъдата му заради допуснато процесуално нарушение. М.г. той получи 16 г. затвор от окръжния съд в крайдунавския град, а Емилия Петрова беше оневинена. Според окръжните магистрати Пламен Петров не допускал, че Пламена може да издъхне от зверския бой. Затова и присъдата му била за евентуален, а не за пряк умисъл в причинената смърт.
Садистът смазва от бой дъщеричката си в апартамента им в бл. "Мура". Бащата се вбесява, че тя не иска да прочете урок от читанката. Той започва да я налага с юмруци, ритници и дръжката на метла пред очите на по-малката й сестричка Десислава /5 г./. Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила.

Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе, ако Агенцията за закрила на детето одобри молбата й. След развода с Пламен съдът й отнема родителските права. Втората му съпруга Емилия също поиска и получи развод. Тя няма претенции за издръжка към бившия си мъж и след арестуването му живее при родителите й в Шумен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"