Шефът на СДВР: Не е ясна причината за скандала, довел до убийството на сирийския гражданин

Конкретната причина за скандала, който доведе до убийството на сирийския гражданин в София, все още не изяснена, защото трябва да се разговаря с другите пострадали лица. Това каза пред журналисти старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, във връзка с убития вчера сирийски гражданин в центъра на София, съобщи „Фокус” .

Той посочи, че здравословното състояние на другите пострадали лица, в момента не позволява да бъдат разпитани от органите на МВР.

"След разговор със свидетелите ще бъде изяснен конкретният повод", категоричен бе старши комисар Маринов. На въпрос дали скандалът е възникнал заради пари от трафик на мигранти, той отговори: "Това не е потвърдено. Предстои да се изгледат видео материали и да се извърши повторен разпит на свидетели и очевидци".

Маринов обясни, че на този етап информацията, с която МВР разполага, е от преки очевидци на случилото се.

"Имаме данни от очевидци, които казват за настъпил конфликт, словесни пререкания и физически сблъсък. След като имаме възможност да разговаряме с пострадалите лица, тогава ще стане ясна картината, защото в момента те не са в състояние да дават показания", коментира още Маринов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"