Охлюви се надбягват благотворително в Стара Загора

За четвърта поредна година в Стара Загора ще се проведе колоритна благотворителна надпревара, в която бегачите ще са охлюви.

Необичайното състезание между слузестите животинки, което местните наричат охлюмпиада, ще се проведе на 24 септември в спортна зала "Иван Вазов" и се организира от старозагорското сдружение "Самаряни". Очакват се повече от 150 участника да се включат в битка за купа, медали и букети от салата.

Благотворителната охлюмпиада събира средства в помощ за звено "Майка и бебе" в Стара Загора, което работи за предотвратяване изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години.

Всеки желаещ може да си купи охлюв за 5 лв., с който да участва в благородната инициатива. Фирмите и организациите пък ще трябва да платят 50 лв. за състезател, който да носи тяхното име.

Трасето за необичайното състезание представлява две концентрични окръжности. Малките и привидно бавни състезатели тръгват от вътрешния кръг и трябва най-бързо да стигнат до финалната външна окръжност. За мотивация състезателите ще бъдат пръскани от съдиите със сок от маруля и магданоз. Листенца от салата и нарязана краставица около окръжността са позволеният допинг за "бегачите". До финала те трябва да изминат 33 сантиметра, които според организаторите се равняват на 34 човешки обиколки на стадион.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Славов

Този уебсайт използва "бисквитки"