Шуменски полицаи наградени за пресечен наркоканал

Шуменски полицаи бяха отличени с годишните награди на името на италианския магистрат Джовани Фалконе в конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият Ц само веднъж". Официалната церемония бе миналата седмица в Благоевград. Наградите на името на Фалконе се присъждат за седми път за принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституция, детска порнография, корупция, тероризъм. Отличени от шуменската дирекция на МВР са главен инспектор Илиян Николов, настоящ шеф на РУ-Шумен, служителите от група "Специализирани полицейски сили", сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и отдел "Разследване".

Конкретната акция, донесла отличията за шуменци, бе през декември миналата година, когато на територията на област Шумен бяха задържани шестима криминално проявени с тартор Никола Костов-Кольо Гълъба. Така бе неутрализирана дейността на ключово звено в наркоразпространението на територията на областта. Благодарение на криминалистите не е допуснато разпространение на над 1000 дози наркотични вещества по време на коледните и новогодишни празници. Групата вече е осъдена. Гълъба е с ефективна присъда 3 г. и глоба 10 000 лв.

Гл. инспектор Николов получи индивидуална награда като ръководител на успешната операция. Тя му бе връчена от посланикът на Италия Марко Контичели. "Наградата, както за мен, така и за колегите ми, е много приятна изненада. В ежедневната си работа се сблъскваме с много трудности, а едно такова признание ще ни съхрани и занапред. Ще продължим да работим усърдно и да пазим авторитета на професията си", каза Николов. Директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим получи грамотите на служителите от трите сектора. Сред наградените бяха заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев, полицейски служители, магистрати и прокурори.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"