Над 300 излязоха на протест край Лясковец срещу войната на пътя

Над 300 души се стекоха на едночасов протест срещу неспазването на ограниченията и войната по пътищата. Гражданското недоволство се състоя на главен път София – Варна на разклона край лясковското село Джулюница.

Негодуващите призоваха да се спазват законите за движение и издигнаха плакати с призиви да спрат убийствата по пътищата. Повод за протеста, в който се включиха предимно жители на Джулюница беше смъртта на 19-годишния Данчо Лалов, който загина при тежка катастрофа в района на кръстовището през юни тази година.

„Целта на протеста е да приковем вниманието на шофьорите и институциите за да няма и други жертви“, коментира майката на загиналото момче Румяна Лалова.
Жителите на селото настояват за спешни мерки за обезопасяване на разклона, за почистване на крайпътните храсти и дървета, за поставяне на камери за видеонаблюдение и сигнализация, че районът е с концентрация на тежки пътно-транспортни произшествия.

Началникът на „Охранителна полиция“ към ОД на МВР-Велико Търново Стефан Николов информира, че в двукилометровия участък на кръстовището за четири години са станали 21 катастрофи със седем ранени. Протестиращите припомниха, че от 2007 г до това лято в района са загинали осем души. Движението на автомобилите по време на митинга се регулираше от полицейски екипи. На място беше и областният управител проф. Пенчо Пенчев. Той заяви, че е предвидено в невралгичния участък да бъде поставена камера.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"