Борат взривява освирквания срещу Подолски

Филмовият герой Борат се оказа епицентър на скандал преди втория мач на Станимир Стоилов в Шампионска лига с „Астана“. Днес отборът приема „Галатасарай“ в първи домакински двубой на казахстански тим в историята на мегатурнира, след загубата на старта с 0:2 от „Бенфика“ в Лисабон.
Фенове от Астана се организираха в интернет с призив да бъде освиркван безспир световният шампион с бундестима Лукас Подолски. След жребия за групите нападателят написа в туитър, че е готов за пътешествие в страната на Борат. В Казахстан обаче отдавна приемат за обида на национална чест свързването с комичния герой и смятат филма за гавра с родината им.
„Знаем, че ще бъде важен и исторически мач за Казахстан - каза Стоилов. - Нищо не ни плаши. На терена всички са равни. Възможно е да отстъпваме в майсторството, но в желанието за победа - със сигурност не. „Галатасарай“ е фаворит, трудно е да се намерят слаби места в отбора, но ще опитаме да вземем точки от мача. Зная, че от България ще ни подкрепят. И се радвам за това. Добре е, когато български специалисти имат успехи в Европа.“
„Астана“ е силен отбор и неслучайно влезе в Шампионска лига - заяви треньорът на „сараите“ Хамза Хамзаоглу. - Ще играем за победа, но и ремито няма да бъде лош резултат.“
Уесли Сайдер излиза днес за 19-и мач с „Галатасарй“ в Лигата. Холандецът ще надмине рекорда на Георге Хаджи и Юмит Давала.
До стадиона няма да имат достъп лични автомобили - само градски транспорт и специални автобуси.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"