До 24° утре, облачността намалява

Утре облачността от запад бързо ще намалее, над по-голямата част до слънчево време. Предимно облачно, на много места с превалявания, ще се задържи времето в Източна България. По-късно през деня и там валежите ще спрат, а облачността ще намалява.

Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°, в София - 19°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще има превалявания. По-късно през деня валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури 19-21°, близки до температурата на морската вода. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността също ще намалее. Ще духа слаб, по високите части умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 9°.

През следващите дни по-често ще бъде облачно.

В сряда превалявания ще има на места, предимно през втората половина от деня, когато и вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Все още ще е топло, с максимални температури между 18° и 23°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще се усилят, вятърът също. В четвъртък вятърът временно ще отслабне, валежи ще има главно в западната половина. Температурите ще са почти без дневен ход - предимно между 10° и 15°.

В петък валежите ще са слаби, температурите - още малко по-ниски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"