БФС зове юноши да ходят на мач

БФС призова юноши да отидат да гледат последната квалификация за Евро 2016 срещу Азербайджан, завършила късно снощи (2:0). От централата са раздавали неограничено билети на различни школи, най-вече в София. Подобна практика има и за други срещи, но когато интересът е голям, поканите са ограничени.

На мача без значение се очакваше рекордно ниска посещаемост. До понеделник вечер по неофициална информация бяха продадени само 23 билета! Така от БФС призоваха треньорите на децата да накарат родителите да ги заведат на „Васил Левски“. При ужасяващата форма на футболистите ни и класирането в групата интересът към двубоя бе на практика нулев.

В БФС не са отворили дума за съдбата на Ивайло Петев. Селекционерът има договор и за следващите квалификации, но всеобщото настроение говори против него. Президентът Борислав Михайлов сигурно ще свика скоро изпълком, който да си каже тежката дума относно поста. Миналия ноември управата на БФС „отряза главата“ на Любо Пенев заради 1:1 с Малта. След махането на Ел Голеадор резултатите на отбора не се промениха по никакъв начин. В пет мача Петевата чета вкара общо три гола - за 2:2 срещу Италия и за победата над Малта (1:0).

Единственият мотив Петев да остане начело на България е липсата на негов заместник. За Мондиал 2018 противници са ни Франция, Холандия и Швеция, което предполага провал още преди старта. С тази перспектива кръгът на интересуващи се треньори се свива.

Има и друга опция - Петев сам да си тръгне. Говори се, че треньорът е имал оферти от чужбина. Самият той твърди, че отказал през лятото предложение с много нули.

Антон Карачанаков бе фаворит да излезе титуляр по дясното крило в мача с Азербайджан. Нападателят на „Славия“ още няма мач за България, за първи път бе извикан за гостуването на Хърватия и за домакинството с азерите. В Загреб обаче Карачанаков не влезе в игра.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"