Флирт за 90 секунди


Шшшт, тихо! Това предупреждават на влизане в лондонски бар, заел се с мисията да сближава хората. Да, правилно! Там тишината е задължителна, но само що се отнася до говоренето. Иначе светлината е приглушена, музиката е изискан джаз, обстановката предразполага за запознанства и флирт. В случая той трябва да се случи за 90 секунди, пише АФП
“Бях по работа в Австралия и често говорех с приятелката си по телефона. В края на един разговор просто млъкнахме и започнахме да слушаме дишането си. Беше специален и много интимен момент за нас”, споделя Адам Тафлър. Така двамата решават да създадат място в Лондон, в което хората да опитат за кратко време да кажат много неща без вербална комуникация, без опит да излъжат, представяйки се в по-добра светлина в стремежа си да намерят подходящ партньор.
Тематичната вечер “Тихи запознансва” се провежда в бар в приземния етаж на училище по танци в Далстън в северната част на Лондон. Интериорът умишлено е в стил ретро и навява спомени за 70-те години на миналия век. Могат да присъстват 30 души - по 15 жени и мъже. Почти винаги това са активни хора в 30-те си години, които или са излезли просто да се забавляват, или определено имат за цел да открият постоянен партньор. “Дойдох направо от работа и съм много любопитен какво ще ми се случи”, казва на влизане 33-годишният Джейсън Рибейро.
За първоначалното разчупване на обстановката Тафлър предлага мераклиите за флирт да си стиснат ръцете за поздрав. Следват различни тематични игри, включително танци, в които обаче няма фиксирани двойки или партньори. Накрая идва време за същинската част - всеки сяда срещу всеки от противоположния пол за по 90 секунди, или иначе казано - това е времето да се докаже, че очите са огледалото на душата. И в тази част понякога е най-голямата трудност. Тафлър забелязал, че много често хората са твърде срамежливи и вместо в очите на човека отстреща, гледат притеснено в земята. Индия, една от клиентките, обаче е от по-смелите и споделя, че благодарение на тихия флирт в бара се научила да разгадава състоянието на мъжете срещу нея. Казва, че е в състояние да долови дори похотта. Засега не е намерила подходящ партньор, но не смята да се отказва. Харесва й възможността да вижда потенциалния приятел на живо, без да се налага да използва думи, нещо, което прави дори в онлайн запознанствата. Кулминацията на всяка вечер за тихи свалки е възможността 30-те участници да запишат на лист имената на тези, с които искат да се доопознаят. Как се организират тези срещи и какво става, ако някой от участниците е пожелан от повече от един от противоположния пол, засега е фирмена тайна на бара. Но е очевидно, че идеята на Тафлър работи, защото броят на желаещите да участват непрекъснато расте.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Милена Вълкова

Този уебсайт използва "бисквитки"