Взривът край Павликени - още експлозии са изключени (снимки)

Сериозна авария на магистрален газопровод предизвика взрив и пожар в землището на павликенските села Патреш и Недан. Инцидентът e станал около шест часа тази сутрин. Тъй като взривът е предизвикан в нива, за щастие, няма жертви и пострадали. Веднага след подаване на сигнала на място са пристигнали аварийни екипи на „Булгартрансгаз“, пожарна, полиция и гражданска защита.

По обяд на мястото на инцидента пристигна и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, както и екип на ДАНС. „Хубавото е тази ситуация е, че всички системи за сигурност по отношение на магистралния газопровод са задействали веднага. Затворили са крановете и няма опасност за живота, здравето на хората в района. От страна на „Булгартрансгаз“ са предприети действия, така че да продължи процеса по нагнетяване на газа в подземното газово хранилище в Чирен!“ заяви министър Петкова.

Огледите на мястото на инцидента продължават. Вероятно причина за взрива е авария вследствие на скъсване на междулинейни кранове. Газоподаването в района се очаква да бъде възстановено до 48 часа, а последващи взривове са изключени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"