Малките общини във Великотърновска област показаха сериозна избирателна активност

Малките общини във Великотърновска област показаха завидна избирателна активност . Това обобщиха от Общинската избирателна комисия в старата столица.

Най-дейни в изборния ден бяха гласоподавателите в Община Сухиндол. Към 17 ч. за местния вот там бяха гласували близо 61% от избирателите, а на въпроса за националния референдум са отговорили 42,62%.

Висока е избирателната активност и в Златарица, където бюлетина за кметове и общински съветници са пуснали 60,28%, а за референдума са гласували 45,46 на сто.

В Стражица за местни управници са дали вота си близо 55% от населението, а своята позиция в националното допитване са заявили 41,23 на сто от избирателите.

В Полски Тръмбеш до урните отидоха 53,11%, а на въпроса за референдума са отговорили близо 39%. Подобни са резултатите в Елена, където своя вот са дали 51%, а за референдума- 38 на сто.

В Лясковец за местна власт са гласували близо 50% от избирателите, а малко над 40% са отговорили на въпроса за националното допитване.

До 17 ч. в Свищов бюлетина за кмет и съветници са пуснали малко над 48% от гласоподавателите, а за референдум- 40,6%, информираха от Общинската избирателна комисия.

В Павликени активността за местния вот е 48 на сто, а за допитването- 40%.

В Горна Оряховица за местните избори бюлетина са пуснали близо 39%, а на въпроса за референдума са отговорили малко над 33%.

Най- ниска е избирателната активност във Велико Търново, където за местна власт са гласували почти 38%, а в референдума са се включили 32, 52%.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"