Вижте един от номинираните за световната награда "Учител на годината" (Видео)

Неделчо Неделчев е учител в град Павликени и е номиниран за световната награда „Учител на годината", съобщава Нова телевизия.

Причината за номинацията е работата му с деца с увреждания и с деца от ромски произход, както и това, че провежда обучения и консултации за развитие на общността на хората с увреждания.

„Казват, че е хубаво да си номиниран и аз съм много щастлив за това. Предполагам, че това е някаква оценка за работата ми", каза скромно учителят и уточни, че освен неговата номинация, има още две - на директор от София и на учител от Шумен.

„Има фондация, която се занимава с това и те събират номинации от всяка една страна. От България доколкото ми е известно има три номинации. Освен моята, има още две номинации - на училищен директор от София и на учител от Шумен", каза още той.

Неделчо Неделчев сподели, че неговата основна цел е да създава хора, които са подготвени на живота и са добри граждани на страната. Той добави, че вижда промяната и е щастлив от това.

„Имаме много добри образователни традиции. Нещо, което сме постигнали с успехи, няма как да остане на заден план. Познавам стотици учители, които са много вдъхновени. Учителят може да промени света, цяла една вселена. Така че промяната настъпва отнякъде", допълни той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"