Лукарски: Играта между ГЕРБ и РБ на балотажа ще е феърплей

С ГЕРБ водим честен и джентълменски разговор. Разбрахме се, където има кандидат на ГЕРБ на балотаж да ги подкрепим и обратното, те да подкрепят нашите кандидати на балотаж. Убеден съм, че където се срещат наши кандидати на балотаж, играта ще е феърплей. Това заяви пред bTV министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той коментира днешната среща с премиера Бойко Борисов, на която са били обсъдени резултатите от местните избори. "Разбрахме се с ГЕРБ за балотажа. И двете партии показаха на тези избори, че са водещи политически сили. Не разбирам за каква нова формула на управлението говорят от ДПС. Със сигурност няма да имаме по-малко кметове, отколкото министри", категоричен беше министърът.

"Трябва да изчакаме и втория тур на изборите, за да си направим генерални изводи, но сме много доволни от местните избори. Завръщаме се в общинските съвети на много градове. След днешната среща с ГЕРБ достигнахме до извода, че кабинетът е стабилен. Вътре в РБ също сме стабилни", допълни той.

"Абсолютно съм за отнемането на имунитета на Волен Сидеров. Не трябва да се занимаваме с този човек, защото той си прави пиар. Причината е слабият резултат на "Атака" на тези избори. Подкрепям и частичното сваляне на депутатските имунитети", завърши Лукарски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"