Финландия ни връща съден за убийство

Бил екстрадиран в Хелзинки за незаконна търговия с алкохол= Заклал и обгорил финландец

Делото срещу Кирил Симеонов (28 г.), обвинен, че е заклал финландеца Яри Салминен (26 г.), предстои най-сетне да тръгне в Софийския градски съд. Няколко пъти стартът на процеса се отлагаше заради отсъствието на Кирил, който е екстрадиран във Финландия по дело за незаконна търговия с алкохол. Довеждането му у нас още се чака, но властите в Хелзинки са обещали да го доведат в страната ни, стана ясно вчера в съда.

Кирил е обвинен, че през октомври 2012 г. е заклал Яри в дома си в столичния кв. „Овча купел“. След това откарал трупа му на сметище край пернишкото село Кладница и го обгорил. Бил му ядосан, че тормози сестра му, с която имал интимни отношения.

След като прекара известно време в килията, Кирил бе освободен срещу 15 000 лв. гаранция. Впоследствие обаче отново бе задържан заради процеса срещу него в Хелзинки и екстрадиран във Финландия по искане на тамошните власти.

„Финландските власти не са успели да доведат Симеонов въпреки усилията им поради неосигурен транзит“, обяви вчера съдия Иван Коев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"