“Левски“ с най-ялова атака за века

Левски“ не е бил по-ялов през века - 17 гола след 15 кръга. Подобна „синя“ атака не е имало всъщност от половин век, а нищо чудно и за 101 г. история. Но хайде, времената бяха други.

„Левски“ обаче е горд лидер с 4 т. аванс! „Левски“ обаче няма шампионски отбор. Защото няма атака, видя се и при 1:0 с „Локомотив“ (Пд) в неделя.

„Сините“ надскачат себе си със стръв, дух и отборна игра. Съставът напомня по хъс и действие „Атлетико“ от 2014-а, който с всеотдайност, труд и дисциплина пребори по-звездните „Барса“ и „Реал“. Здрава защита, а напред - грешка на съперник, статично положение, някое центриране. Ако „Лудогорец“, „Литекс“ и „Берое“ останат семпли, титлата не е далеч. А и коя от досегашните 9 победи на „Левски“ е незаслужена? Да, трудности пред гола, но и често налагане на превъзходство. А ако имаше атака...

Тримата централни нападатели вкараха общо веднъж, а сборно записаха 19 мача. Няма как такова чудо да има в историята. Стигна се до глезотията на Атанас Курдов да откаже да е резерва и затова да отпадне от групата. Нападателят мач в синьо повече няма да види. Иде раздяла с Линел Китамбала, под въпрос е Умар Диаби. И тримата са нови, което поставя етикет „провал“ за селекцията в атакуващ план. Няма резултатност без нападатели.

През миналия сезон „Левски“ бе вкарал едва 18 гола след ХV кръг, но бе допуснал 18. Сега отбраната е най-здравата заедно с „Берое“ - по 8 попадения.

Ето числата за вкараните голове от 2001-ва насам след ХV кръг: 28, 37, 26, 37, 38, 39, 28, 26, 29, 32, 26, 36 и 22 през 2013-а. Обаче само два пъти защитата е била по-здрава - през 2006 г. (2 гола след ХV кръг) и 2008 г. (7).

И като цяло головете в „А“ група намаляха. Най-силната атака е на „Литекс“ - 20 попадения, само 3 повече от „синята“.

Но за да е „Левски“ истински, трябва ремонт в атака. И вместо да се вземат трима при заплати до 6000 евро, явно трябват достойни пари за достойни за синьото един-двама. Сборът от възнаграждения пак излиза толкова...

„Локомотив“ (Пд) гласи бойкот

Христо Крушарски, новият собственик на „Локомотив“ (Пд), показа, че изгря нова ярка звезда в родния футбол - впечатли с изявление след 0:1 с „Левски“.

„Титла след две години - каза бизнесменът. - Когато играят 14 срещу 11, малко трудно се бие. Днес леко така подаване с рамо, лекичко само. Това е вече четвърти мач, искам да благодаря на целия ръководен състав на съдийското ръководство. Знаеш ли колко ме е страх? Изобщо не ми пука. Аз съм ученик на другаря Иван Славков. Аз съм на 58 години, не търся нищо. Мен достатъчно хора ме познават, за да търся популизъм. Ако търся, досега да съм президент на САЩ. Сега ще гледам целия мач кадър по кадър, понеже не се виждаше оттам, където бях. И този път и аз ще се намеся. Следващия мач просто няма да играем. Ще излезем на терена, но само ще си стоим.

На полувремето с „Литекс“ (0:0) се решиха нещата. Аз бях решил да спра мача. Разубедиха ме да не ни накажат. Сега не беше толкова очевадно.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"