Обявеният 7-часов протест на полицаите - вижте как изглежда от високо

7-часовият протест на полицаите пред парламента вероятно няма да се състои. Малко преди 13:00 часа, за когато беше обявено началото на протеста пред Народното събрание, обстановката в района беше спокойна, показаха камерите на сайта kamerite.novatv.bg.

Край паметника на Цар Освободител се беше събрала малобройна група, към която в следващия половин час се присъединиха още хора. Към 14:00 часа те разпънаха българския трибагреник. В момента протестиращите все още са малко на брой.

Движението в района се осъществява нормално, няма затворени участъци.

Председателят на синдикат Алианс „Сигурност” в МВР Галентин Грозев коментира пред "Дарик", че целта на протеста не е била да е масов, както онзи в неделя, а да напомни за очакванията на полицаите.

Полицаите се заканиха в 13.00 ч. да излязат на протест пред парламента, докато вътре в сградата бюджетната комисия разглежда проектобюджета за 2016 г. Заседанието на комисията е насрочено за 14.30 ч.

Полицейският протест е организиран от синдикат Алианс „Сигурност” в МВР. Според неговия председател Галентин Грозев на площада ще дойдат и от Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, Национален синдикат на гражданската администрация и от Синдиката на служителите на затворите в България.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"