Велико Търново ще е домакин на конгрес на Испанската федерация на журналистите и писателите

Велико Търново ще бъде домакин на конгрес на Испанската федерация на журналистите и писателите. Събитието ще е през май или септември идната година. Това стана ясно след среща на кмета на старата столица Даниел Панов и известния журналист Енрике Санчо, който е и генерален директор на федерацията.

"Връзката между историята и културата на Велико Търново може да окаже голямо въздействие върху всеки испански турист, който посети града", каза Енрике Санчес.
Той сподели, че Велико Търново предлага отлични възможности за религиозен, културен и кулинарен туризъм, като това може да бъде особено привлекателно за испанските гости. Летището в Горна Оряховица се превърна в една от основните теми на разговора между кмета Даниел Панов и испанския журналист, който е представител на една от големите нискобюджетни авиокомпании в Европа.

"Обсъдихме възможността авиопревозвачът да организира полети до Горна Оряховица след провеждането на процедурите, свързани с концесията", съобщи Панов.
Сред засегнатите въпроси бе и представянето на Велико Търново на втората по значимост Европейска туристическа борса "ФИТУР" в Мадрид. Енрике Санчо пое личен ангажимент да организира пресконференция за чуждестранни журналисти, на която да представи старата столица.

Испанските гости обсъдиха с Даниел Панов и обновяването на стратегията за развитие на града, като обещаха да дадат ценни препоръки. Енрике Санчо и съпругата му Кармен останаха впечатлени от архитектурата на Велико Търново, Мултимедийния посетителски център и аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина". Даниел Панов подари на журналиста реплика на чиния от времето на Второто българско царство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"