Топалов гледа шоуто Аржентина - Бразилия

Гросмайстор Веселин Топалов и неговият мениджър Силвио Данаилов гледаха световната квалификаия Аржентина - Бразилия 1:1 в Буенос Айрес. „Най-голямото футболно шоу в света“, написа шахматният агент под снимката в социалните мрежи.
Страната световен вицешампион е в потрес - девето място в класирането от 10 тима, без победа и то след два домакински двубоя. Отборът има само 2 точки от 3 кръга. До края на квалификациите Аржентина чака още 15 мача и време за реванш има. Но силите в групата явно са особено изравнени. А на „гаучосите“ предстоят и две поредни тежки гостувания - на Колумбия на 17 ноември и на Чили на 24 март.
„Каква треска...“, въздъхна аржентинският вестник „Оле“ в заглавие за двубоя. „Длъжни сме да спечелим в Колумбия - обяви треньорът Херардо Мартино-Тата. - Сега имахме голям шанс да победим... Беше трудно срещу физически силните бразилци.“
Селесао извърши 21 фаула срещу 13 на Аржентина...
Есекиел Лавеци откри за домакина в 34-тата минута, а Лукас Лима изравни в 58-ата. Давид Луис от Бразилия бе изгонен с два светкавични картона - в 87-ата и 88-ата. Аржентина игра без невъзстановените Лионел Меси и Серхио Агуеро.
Малко преди мача в Буенос Айрес дойде вестта за атентатите в Париж и на стадиона имаше минута мълчание в памет на жертвите. Двубоят трябваше да се играе ден по-рано, но бе отложен поради порой, който наводни терена на стадион „Монументал“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"