Разпитали четирима кипърци по делото "Галеви"

Четирима свидетели от Кипър са разпитани по делото за конфискация на имуществото на братя Галеви, стана ясно след поредното заседание по процеса в кюстендилския окръжен съд.

Според адвокати за превода на показанията от Никозия са платени 3200 лева. Съдията по делото Татяна Костадинова обаче каза, че "хонорарът" на преводачите е малко над 1000 лева.

"Какъвто и да е размерът, не го плаща съдът, а заинтересованите страни", коментира шефът на окръжния съд Мирослав Начев. "Тези показания нямат никаква доказателствена стойност, това са свободни съчинения. Те не са направени в присъствието на адвокат", недоволен е защитникът на Пламен Галев, кюстендилският адвокат Анани Константинов.

Искането да бъдат разпитани седмина свидетели от Кипър, както и трима на Сейшелите и на Вирджинските острови, с които Пламен Галев и Ангел Христов-Геле са партнирали или взаимодействали, е на комисията за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин. Чакат се показанията на свитетел и от британския остров Гърнзи. Делото за отнемане на имуществото за 4 250 189 лева на Галеви започна преди три години. Следващото заседание е насрочено за 3 февруари догодина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кирил Фалин

Този уебсайт използва "бисквитки"