Алоизмамница изхвърли пари, гонена от граждани в Шумен

Бдителен полицай и граждани принудиха жена, пратеник от алоизмамници, да хвърли получените 2 000 лв. на улицата. Последвал граждански арест за Н.Х. /31г./, а извиканите униформени й щракнали белезниците.

Арестуваната е от шуменското село Янково.

Жертва на измамата станала 80-годишна жена от Шумен в неделя по обяд, която припознала по телефона свой близък и се съгласила да му услужи с пари за "сделка с климатици". Той обяснил, че ще изпрати човек, на когото да предаде парите. Случката на улицата била забелязана случайно от полицейски служител, съсед на бабата. Той набързо я разпитал какво прави и като разбрал, че дава пари, хукнал след младата жена. Тя опитала да избяга, изхвърлила парите, но не успяла да се отскубне. Двама преминаващи граждани оказали съдействие за задържането й, като единият подал сигнал на телефон 112. За престъплението е започнато досъдебно производство.

Не такъв късмет е имала 62-годишна жена от Шумен, която дала 6500 лв. на неизвестен за "получаване на пратка". В събота й позвънили у дома с уверението, че ще й доставят пратка от чужбина, но тя трябва да плати за куриерската услуга.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"