Спипаха във фитнес Мариян Черния, дирен от испанските власти за грабежи

Прочут рецидивист от Велико Търново е задържан в сряда сутринта, докато помпил мускули във фитнес зала. 50-годишният Мариян Благинов Райков-Черния, който е с богато криминално досие е прибран в килията след като бил обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Той бил търсен от властите на Испания по наказателно производство за кражби и грабежи.

Мариян Черния е с множество криминални и съдебни регистрации, основно за кражби. Сред извършените от него престъпления са още изнасилване, изнудване, противозаконно отнемане на автомобили, ръководене на организирана престъпна група и др. Последната му присъда е от 2008 г. за шофиране, след употреба на алкохол, при условията на повторност.

През 2006 г той бе един от петимата задържани за дързък обир в Регионалния исторически музей във Велико Търново. Тогава от фондовете на археологическия музей бяха задигнати над 11 000 уникални монети на стойност $ 1,4 млн.лв.

Преди няколко години автомобилът му бе взривен на броени метри до апартамента му на ул. "Марманлийска" в старата столица. Преди 4 години заминал на гурбет в Испания. Там обаче продължил да се занимава с престъпна дейност като е извършил серия от домови кражби.

Мариан Черния е задържан за срок до 24 часа. Предстои материалите по случая да бъдат внесени в Окръжната прокуратура.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"