Пращат в затвора шофьор, карал пиян и без книжка

С една година затвор наказа съдът в Монтана мъж, заловен вече няколко пъти да управлява автомобил без документи и в пияно състояние. Автоджигитът ще трябва да плати и глоба, постановиха магистратите.

На 9 октомври тази година малко след полунощ полицейски патрул спрял на бул. "Арнолди" в областния град "Ланчия Дедра", зад волана на която седял Валентин П.

Мъжът бил в явно нетрезво състояние и проверката с дрегер, а по-късно и кръвната проба, показали 1,63 промила алкохол. Справката в архивите на КАТ и съда пък извадила наяве, че монтанчанинът не за пръв път е залавян и наказван за шофиране след запой и без книжка. В края на 2011 г. Валентин П. бил спипан да кара пиян, но съдът бил по-милостив и не го пратил зад решетките. През 2013 г. пък автоджигитът бил заловен да шофира без книжка и от КАТ му издали наказателно постановление, което успели да му връчат чак през август 2015 г.

Заради системните нарушения на закона и създаваните опасности по пътищата Валентин. П. го грозеше присъда от 18 месеца затвор, пред съда обаче той се призна за виновен, делото мина по съкратена процедура и автоджигитът бе осъден на 1 година затвор при първоначален строг режим и 500 лева глоба.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Любомир Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"