Фандъкова: Ще има големи санкции за непочистени спирки

Заложени са големи санкции за непочистени навреме спирки на масовия градски транспорт. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, след като провери готовността за зимно почистване в града, съобщи Фокус.

„Всички автомобили са снабдени с GPS-система, така че можем да проследяваме в реално време движението на машините. Хората, които ползват транспорта ще имат по-голямо удобство. Също така тротоарите, които са прилежащи към общинска собственост – около паркове, обществени пространства. Винаги закъснението на почистването води след това до по-големи проблеми”, обясни Фандъкова.

По думите й, е много важно да се следи внимателно и да се наблюдава обстановката. „Самите фирми трябва да преценяват обстановката и да почнат работа навреме, но не по-рано. По-рано би означавало да осолим асфалта без да има на него достатъчно сняг и след това да прибягваме към ремонти и пълнене на дупки. Надявам се всички да са готови да работят”, допълни Фандъкова.

На въпрос защо се е стигнало до щети на новоремонтирана спирка на бул. „България”, Фандъкова обясни, че причината е бурният вятър. „Не само новоремонтираната спирка, тя не е единствената. Аз бях на улицата по време на бурите и мога да кажа, че вятърът на места беше толкова силен, че падаха и плочи и ламарини от сгради”, добави Фандъкова. Тя уточни, че всички по-сериозни сигнали са били обработвани в рамките на деня, но все още има сигнали и последствия, които се отстраняват и в днешния ден.

„Това е предимно настройката на светофари, паднали дървета и клони, особено в междублокови пространства. Там вероятно ще се работи и в следващите дни, но приоритетно се разчистваха дървета, които пречиха на движението по улиците и булевардите. При електропреносната мрежа също имаше проблеми. Към момента нямам информация за нарушено електроподаване и топлоподаване”, каза още Йорданка Фандъкова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"