Размисли и басти: Циркът All Stars разпъна шапитото, Лола ди Мола отвя маските

Докато народът е непросветен, от всички изкуства за нас най-важни са киното и циркът. Ако мислите, че цитирам стратегическо изказване на нашенски политик, не познахте! Това са думи, приписвани на един пролетарски вожд от далечното минало, които са учудващо актуални и днес.

И ако политическият цирк и тази седмица горчиво ни „развесели” с примери на неадекватни поведения и изявления, то днес ви предлагам да отдъхнем за малко под купола на един Нов цирк - поредното издание на „Биг брадър All Stars 2015“. С цялото ми уважение към истинските циркови артисти у нас и по света, с преклонение към искрените емоции, които извикват у нас, нека си позволим глътка смешен въздух, сядайки пред малкия екран! Циркът „Биг брадър All Stars“ ни гостува, дами и господа, да му се насладим!

Първа на сцената като малката русалка с големите букли се появява фолк дивата Деси Слава. В стил totally black певицата е избрала възтясна кожена пола и блуза с интересен модел в областта на раменете и деколтето. Силуетът на морска сирена, който е докарала героинята, е леко нарушен от неподходящата дължина на коженото творение, придаващо нежелана плътност на прасеца.

И вместо очакваната рибешка опашка липсата на вода в „басейна на Нова“ е принудило героинята да нахлузи високо стилето в змийски принт.

И... на манежа излиза следващият участник - Къци Вапцаров, в ролята на обичания от малки и големи цирков клоун. За тазгодишното представление човекът е избрал странна смесица от няколко стила в облеклото си. Джинси с навити крачоли, тениска с масивна щампа и вързано на врата по стар артистичен маниер шалче оформят аутфита на риалити звездата. Бялото сако с десен райе е толкова неподходящ избор спрямо повода, сезона и останалата част от тоалета, че прихвам в смях, без да дочакам забавния номер.

Къци е извън времето и времето е извън него!

Развяла златни къдри под шапитото на студиото, нахлува като странен хибрид от няколко циркови персонажа Ваня Червенкова. Самоопределила се като желязна дама, но без очаквания да я видим в основата на акробатическата пирамида, разгадала чрез авторска диета въжделенията на стотици български жени - как и колко килограма да загубят, г-жа Червенкова е един чисто нашенски мултифункционален герой от цирковото представление. Тотално новият имидж, който демонстрира, е система от доста килограми в минус и изненадващо различен цвят и стил на прическата. Бизнес дамата е избрала за промоцията на новата си фигура подходяща черна смес от тесни панталони с дължина до глезена и освежено със светло бие сако в стил Шанел. Обувки в комбинация от два светли нюанса издължават визуално олекналата снага.

И въпреки твърдото си убеждение, че животните нямат място под купола на цирка, оставам с очакване да разбера – вълкът, като смени козината си, мени ли и нрава си?

Журналистката Соня Колтуклиева обявявам за прима в акробатичните номера - умения в баланса и жонглиране са необходими, за да се задържиш върху толкова неудобно изглеждащи обувки. Първа в толкова много неща, за които с гордост ни осведоми по време на своята видеовизитка, дамата за съжаление повтори някои от основните елементи в аутфитите на прежно влезлите риалити героини. Прощавам непредумишленото плагиатство на кожата и черното - все пак са тренд за сезона, а разцъфналите бродирани рози по сакото от органза почти спасяват положението. На път съм да призная, че сценичният костюм на г-жа Колтуклиева заслужава адмирации, но ме разколебава акробатичният атрибут в лицето на червените сандали. Неподходящи като модел, особено заради каишката в областта на глезена, която отнема от дължината и добавя към ширината на прасеца.

Тромавата и груба структура на платформата е излишно щедра към килограмите в повече на всяка фигура и дори добре подбраният като акцент цвят не решава стиловото прегрешение.

Очаквано арената блесва в светлина, избухва „Новата“ звезда на световно и местно - прочутият с уменията си маг Евгени Минчев. Неподражаем като присъствие и дух, лордът е облечен в елегантен смокинг с релефен десен и задължителната за този вид мъжка дреха папийонка. Красива брошка допълва дозата чар и екстравагантност на PR и продуцента, който за радост този път ни е спестил неуместни цветови решения на прическата си.

Очакваме вълшебният цилиндър и магическият жезъл, скрити в лъвската кожа на лорд Минчев, да бъдат пуснати в действие веднага след появата му на манежа в Нови хан.

Като част от програмния афиш на цирк All Stars, макар и без пряко сценично изпълнение, се подвизава г-жа Антония Петрова. Дамата смело забавлява мъжката част от зрителите на вечерните представления с визия и дадености. Забавление според мен е и за дамите, познаващи понятията стил и вкус в истинското им проявление, заради категорично нелепия избор на тоалети и грим, който мис и мисис „забравих вече на какво“ демонстрира. Нелепо изглеждаща рокличка с многобройни лъскави напречни мотиви обхваща тялото на мис Клоунада. Излишно изпълнената с не-, био-, динени форми пазва вероятно има за цел да отвлече вниманието от физиономията и грима на г-жа Бередин.

Комплексното изпълнение е очаквано смешно и забавно до степен да не ни интересува какви точно мисли се ронят от устата на гастролиращата коментаторка.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ди Мола

Този уебсайт използва "бисквитки"