ТИР се обърна на магистрала "Тракия"

ТИР се е обърнал в района на 76-км на АМ „Тракия”. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 9:45 часа. Товарният автомобил се е обърнал в платното в посока Пловдив. Към момента на мястото има екипи на „Магистрална полиция” и екип на пожарната. Няма данни за пострадали, но временно е затворен този участък от магистралата, тъй като ТИР-а пречи на движението, обясни Стоянов.

Той каза също, че преминаващите от там трябва да изчакат докато бъде отстранен товарния камион. Те могат да използват и обходни маршрути като се качат на магистралата през пътен възел „Церово” или пътен възел „Калугерово”.

Обърналият се ТИР в района на 76-ти км на АМ „Тракия” е управляван от сръбски гражданин. Водачът не е пострадал, няма други участници в пътнотранспортното произшествие. Магистралата по посока за Пловдив не е затворена, проходима е скоростната лента, а на място движението се регулира от екипи на магистрална полиция, допълни Стоянов. Камионът със сръбска регистрация ще бъде изтеглен от пътното платно. Шофьорът на ТИР-а ще бъде санкциониран съгласно Закона за движение по пътищата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"