Взрив пред дома на бивш зам.-кмет (обзор)

Малка газова бутилка е експлодирала пред вратата на Пламен Господинов

На 17 ноември гръмнаха и колата му

Взрив гръмна пред дома на бившия зам.-кмет на Пирдоп Пламен Господинов (63 г.). Експлозията стана на третия етаж в жилищен блок в столичния кв. „Младост 4“, където бившият заместник-градоначалник има апартамент.

От МВР не потвърдиха, че именно Господинов е бил мишена на взрива. Преди по-малко от месец обаче злосторници взривиха и автомобила му. Той откри своя „Сеат“ потрошен на 17 ноември и твърдеше, че не е получавал заплахи. Тогава се оказа, че взривът е следствие на четири малки газови бутилки за котлони, които са били залети със запалително течност и подпалени. Експлозията пред дома на бившия зам.-кмет е със същия почерк. На площадката пред входната врата са открити три малки газови бутилки. „Взривила се е само една от тях. Ако бяха гръмнали и трите, щеше да има жертви“, разказа пред „Труд“ съсед.

Сигналът за инцидента е подаден към 23,30 ч в петък.

По непотвърдена информация по време на експлозията в апартамента са били жената и дъщерята на Господинов. Не са пострадали.

„Чух някаква огромна експлозия. Обръщам се и гледам някакъв прах, все едно са гръмнали тръбите. Отначало първата ми реакция беше, че е гръмнал бойлер или нещо, обаче после видяхме, че вратата беше гръмнала“, разказа съсед. Други живеещи в блока пък се събудили от трясък от счупени стъкла. От първия до последния етаж на сградата прозорците са изпочупени.

След експлозията на мястото пристигнала полиция и районът е отцепен. Извършен е и оглед. Живеещите в блока били предупредени да не напускат жилищата си. Това продължило около два часа.

Съседите разказват, че преди взрива забелязали непознат мъж да блъска по входната врата отвътре, защото нямал ключ да излезе. След като бил пуснат, се чул гърмежът.

На последните местни избори Господинов беше кандидат-кмет в Златица. Той обаче не успя да спечели битката за кметския стол.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"