Политологът Димитър Ганев: Погребва се историческия компромис от лятото за конституционните промени

Виждаме, че в последния момент в комисията за конституционните промени се внасят поправки, които са различни от заявения през лятото консенсус. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът Геновева Петрова.

Не чуваме какви са мотивите на вносителите на последните поправки и това означава ли, че те се отмятат от приетите през лятото поправки, добави тя.

По думите й министърът на правосъдието Христо Иванов работи последователно за съдебната реформа. Геновева Петрова заяви, че ако конституционните промени не бъдат приети, това ще бъде в полза само на запазване на статуквото.

Това, което наблюдаваме в последните седмици, представлява погребване на историческия компромис от лятото, коментира политологът Димитър Ганев.

Редакциите в комисията, които минаха миналата седмица, говорят именно за това. Предстои да видим дали ще има нов исторически компромис, дали въобще ще има компромис, а ако няма, дали Радан Кънев ще напусне управляващата коалиция. Дори и ДСБ да напусне коалицията обаче, това по никакъв начин не означава, че правителството е застрашено и сме на прага на нови избори, каза още Ганев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"