Ивайло Калфин: Бюджетът на НОИ да стане по-независим

Бюджетът на НОИ да стане по независим . Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, при представяне на изданието "Наръчник на бъдещия пенсионер", в Заседателната зала на Полиграфическия комбинат, предаде „Фокус”.

По време на представянето стана ясно, че от месец август до декември е периодът, в който са задавани въпросите. "Следващата реформа ще е след мен, след като съм пенсионер" пошегува се той.

"Много по-лесно е отговорите на въпросите е да се представят пред медиите", заяви Ивайло Калфин. Той благодари на издателите си. "Персонализирани са отговорите. Те са продукт на експертния персонал на Министерството, тези, които наистина работят в сферата", уточни той. "Бюджетът на НОИ да стане по независим. По-лошо от несигурността няма. Всяка година парламента взимаше решения, които вместо да ги отмени ги отлагаше, което дава несигурност в пенсионната реформа. Освен плавното влизане на удължената възраст за пенсиониране и стаж, който се изисква е повишаването на чувството за справедливост”, уточни Ивайло Калфин.

"За 2014 г. пенсионната възраст е 57 г. и 4 месеца. Намалихме изключенията, дори и в сектор "Сигурност'". "Продължаваме с още две части, но те не са свързани с модела на пенсиониране", уточни той.

Предстои да направим законодателството при частните, цялата организация може би ще претърпи промяна. Предстои и въпроса свързан с инвалидните пенсии", каза още той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"