Слънчево и до 10° утре

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се понижава. През нощта от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Сутринта над Западна и Централна България, а около и след обяд и над източните райони времето ще бъде предимно слънчево.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен западен вятър. В сутрешните часове на отделни места, главно в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2 °, максималните - от 5° до 10°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи "Фокус".

По Черноморието облачността ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура там ще бъде между 7° и 10°, на морската вода 10° - 12°.

Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите два дни ще бъде почти тихо и сутринта на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла.

Над останалата част от страната ще има и слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността, предимно средна и висока.

Температурите ще са без съществена промяна, минималните предимно между минус 2° и 3°, а максималните - между 6° и 11°. През нощта срещу вторник от североизток ще прониква студен въздух и във вторник температурите ще са с 3-4 градуса по-ниски. Облачността ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"