Вальо Бореца: Хамстера даваше поръчките за убийства на „Килърите 2“

Поръчките за убийства на групата „Килърите 2“ са били давани от Антон Петров-Хамстера. Това призна лидерът на бандата Валентин Янев-Вальо Бореца пред TV7.

Хамстера е поръчал убийството на Никола Иванов-Бобъра през 2006 г. в заведение в столичния квартал „Гоце Делчев”. По това време Бобъра е спряган като един от най-влиятелните наркобосове, разполагащ със своя мрежа от дилъри.

Според Бореца, причината за убийството е било желанието на Антон Петров-Хамстера да сложи ръка върху наркоразпространението в този район.

За мократа поръчка са били платени 50 000 лв., твърди Валентин Янев. Първоначално Хамстера е поискал Валентин Янев лично да извърши убийството, но той отказал.

Бореца намекна, че е посредничил при преговори между Антон Петров-Хамстера и Христо Вартенян-Исуса. Непосредствено след тази среща Исуса, сочен за един от босовете, контролиращи пазара на дрога в „Люлин”, изчезва безследно.

Желанието на Хамстера да сложи ръка върху търговията с наркотици е причина за поръчката на убийството и на Мартин Първанов-Лудия през 2007 г. Тогава Лудия оцеля, а за опита за убийство беше осъден именно Валентин Янев-Бореца. Според него обаче, физическият извършител на покушението е Ивайло Близнашки-Хари. Той е трябвало да получи 15 000 лв. от Хамстера.

Бореца призна, че по поръчка на Антон Петров е нанасял побои над автокрадци. Една от жертвите е Николай Георгиев-Майната. Причината е, че той е откраднал джип BMW X5 на тогавашната интимна приятелка на Хамстера. Автомобилът бил застрахован в „Лев Инс“ и затова наказателната акция била наредена от Антон Петров.

Според Бореца, в застрахователната компания той отговарял именно за това застрахованите в „Лев Инс” автомобили да не бъдат крадени от автоджамбазите. Хамстера е сочен за дясна ръка на Алексей Петров. В момента Антон Петров е на свобода, но е подсъдим по делото Октопод, заедно с Алексей Петров. Хамстера участва в управлението на Карате клуб "Левски Спартак", бил е за известно време съсобственик на охранителната фирма „Спартак секюрити” АД, която се с свързваше с „Лев Корпорация”.

Въпреки че Алексей Петров упорито се спряга за идеолог на групировката, той няма участие във фирмата. На Хамстера беше повдигнато обвинение и за трафик на проститутки. Валентин Янев ще поиска до дни възобновяване на производството за опита за убийство над Мартин Първанов-Лудия, заради новите обстоятелства.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"