Почина предприемачът Вили Бец

Предприемачът Вили Бец е починал на 12 декември на 88-годишна възраст, съобщиха от "Балкан стар", една от компаниите, които групата му притежава в България. Той създава своята транспортна фирма в Ундинген, Швебишен Алб, когато е на 17-годишна възраст, пише Дневник.

През белязаните от недостиг следвоенни години Бец открива пазарна ниша и започва да транспортира хранителни стоки, строителни материали и въглища. През 50-те години предприятието се разраства и седалището на компанията се премества в Ройтлинген.

Още през 60-те години Вили Бетц основава клонове в Австрия, Италия и Франция и започва тясно сътрудничество с държавното транспортно дружество на България СОМАТ. По това време предприятието извършва редовни транспортни превози към Иран, Пакистан и Афганистан и се утвърждава като специалист по транспорта за Близкия изток.

В България предприемаческата група на Вили Бетц изкупува държавната превозваческа компания СОМАТ през 1994 година. Две години по-рано групата основава и компанията "Балкан стар", която започва своята дейност като генерален представител на марката "Мерцедес" в България.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"