МБАЛ - Русе подкрепи Петър Москов

МБАЛ - Русе подкрепи д-р Петър Москов и настоя да остане на поста си министър на здравеопазването. В отворено писмо до медиите лекари искат той да продължи реформата в сектора.

"Здравната реформа се нуждае от стабилност, постоянство и политическа моля, всяка следваща смяна ще рефлектира върху пациентите", се казва в писмото. Сътавителите му определят Петър Москов като единствения министър, който е имал смелостта и силата да продължи промените в здравеопазването. "Ние знаем, че изборът на д-р Петър Москов, е избор в името на хората", се казва още в писмото.

На 20 март т.г. общото събрание на МБАЛ - Русе смени директора й по предложение на здравния министър. Началникът на отделението по съдебна медицина д-р Иван Стоянов замени предшественика си д-р Владин Петров. Той беше втори мандат съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент и в предишното общо събрание на АД-то представляваше общината.

Д-р Владин Петров застана начело на болницата при правителството Орешарски. За година й половина МБАЛ - Русе стопи 263 208 лв. загуби и излезе на печалба с 85 078 лв., а борчовете й бяха намалени от 847 000 лв. на 764 108 лв.

В новия управителен съвет на МБАЛ - Русе влязоха д-р Радослав Радев като представител на здравното министерство и общинският съветник от групата на Реформаторския блок /РБ/ в русенския парламент д-р Теодора Константинова.

***

Русенската болница е одържавена през 2000 г. и капиталът й е 9 млн.лв. Преди 3 г. Общинският съвет приема искането на държавата да увеличи дяловото си участие в МБАЛ от 67,21% за сметка на общината, която притежава 21,81% от акциите. Така акциите й се свиват до 17,53 %, а държавата придобива 73,69 %. Останалите са разпределени между общини в региона.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"