Полицаи събраха пари от турнир по тенис на маса за болно момиче

Полицаи от Горна Оряховица са събрали пари за лечение на болно дете като организирали турнир по тенис на маса. Средствата са 9-годишната Петя Лалова. Второкласничката от СОУ "Вичо Грънчаров" в железничарския град е в будна кома и лежи в реанимация в столична болница след инсулти. Момичето страда от синдрома на Даун.

Ученичката получила мозъчните кръвоизливи преди около два месеца. За нея и за 11-годишната и сестра Мария Лалова се грижи майка им Маргарита Гинчева.Тя е самотна майка и не ходи на работа. Едва свързва двата края.

В началото на седмицата полицаят Пламен Иванов разбрал за трагичния случай и като представител на синдикат, организирал турнир по тенис на маса и игра на белот с благотворителна цел за Петя.40 души се включили в игрите с по 5 лева. Събраните 200 лв ще бъдат връчени на Маргарита Гинчева.

"Петя е много слънчево дете. През април получи лек инсулт и бе засегната дясната и ръчичка.През октомври и ноември получи още два инсулта.Сега е болница в София, правиха и ядрено-магнитен резонанс. Само сиропа струва 95 лева,а всички лекарства са много скъпи.Не са ми казвали за оперативна намеса", реди Маргарита Гинчева.

В училището организирали коледен базар със сувенири изработени от възпитаниците на школото за набиране на средства за Петя.Абитуриенти от учебното заведение мотивирали и привлекли всички ученици в благородната си инициатива.С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно, участвали ученици от почти всички класове.Акцията събрала 342 лв. Завладени от коледния дух на добротата семейство, чрез дъщеря пък дарило 100 лв. да подпомогнат лечението на Петя.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"