Георги Близнашки: Когото и да сложиш на мястото на Христо Иванов ще е по-добре

Който и да сложиш на мястото на Христо Иванов ще е по-добре. Лошото е, че Екатерина Захариева идва от същите среди, приятелския кръг на Росен Плевнелиев и олигарха Прокопиев, които се опитват да налагат волята си, каза бившият служебен премиер Георги Близнашки в ефира на ТВ7.

"Имахме сблъсъци с г-жа Захариева, но аз бързо я вкарах в правия път. Лошо е, че тя не е компетентна за такава реформа, защото е един провинциален юрист. Бойко Борисов добре се справи със ситуацията, има явна агресия срещу него от тези среди. Надявам се Захариева да говори с гилдията, а не с тези съдийски съюзи. Най-лошото, което стана в съдебната система е, че те я политизираха, това е немислимо", категоричен е Близнашки.
Тези хора са като зомбирани. В момента олигархията се опитва да овладее съдебната власт, за да не бъдат съдени. Всичко, което се случва е абсурдно. Речта на Лозан Панов е абсурдна. Не може да плашиш народните представители, кой си ти, какво искат той да полага клетва пред Иво Прокопиев ли, запита се Близнашки.

"Най-важното е, че тези хора трябва да знаят, че не могат да си правят каквото поискат. Онзи ден беше оправдана Масларова, нима Протестна мрежа ще каже нещо за това - не", категоричен е Близнашки.

"Спекулира се и се опитва да се налага напрежение в обществото. Гледам протестиращите съдии и хора, те са силно политизирани и мотивирани, тепърва предстоят истинските протести на хората, които едвам свързват двата края", алармира Близнашки.

"Кризата в съдебната власт се задълбочава с всеки ден. Питам се на кой Господ служат протестиращите съдии. Всеки си търси извинение за провалите. Христо Иванов сменяше мнението си всеки ден. Радан Кънев е смешен, не може да изведе партията си в опозиция даже. Не трябва да се олигархията да овладее съдебната система", завърши професорът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"